Нарязваме камбите на парчета, целината нарязваме на кубчета, чесъна – на филийки, а моркови на кръгчета. Слагаме изброените подправки на дъното на всеки буркан и редим зеленчуците,... Прочети повече »
Редим зеленчуците в трилитрови буркани като зелето и целината нарязваме на резени, а карфиола накъсваме на розички. Между зеленчуците слагаме стръкчета целина. Възвираме саламура... Прочети повече »
Измиваме и почистваме чушките и ги нарязваме на парчета. Нареждаме ги в буркани, като между тях слагаме розички от карфиола, кръгчета моркови, парчета целина, зелени доматчета, скилидки... Прочети повече »
Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме... Прочети повече »
Нареждаме зеленчука в буркани или други подходящи съдове. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв... Прочети повече »
Почистваме и измиваме зеленчуците. Пиперките и доматчетата надупчваме на 2-3 места с игла, зелето и целината нарязваме на филии, а карфиола накъсваме на розички. Нареждаме зеленчуковата... Прочети повече »
Изчистваме камбите от семките. Слагаме да кипнат водата, солта, захарта, оцета, дафиновия лист и черния пипер и попарваме във врящата марината камбите. Отцеждаме ги. Обелваме арпаджика... Прочети повече »
Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме. Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и... Прочети повече »
Подбираме здрави чушлета, подрязваме им дръжките и леко ги опукваме на котлон. Оронваме зърната на гроздето. Редим бурканите по следния начин: чушлета, ред гроздови зърна, отгоре... Прочети повече »
Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез... Прочети повече »
Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината... Прочети повече »
Необходимите продукти са около 5 кг патладжани, 2 кг моркови, 1 кг чушки, 2 кг ситен лук, 2 глави целина, 3 връзки магданоз. За маринатата ви трябват 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар,... Прочети повече »