Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Стерилизирана царска туршия

Стерилизирана царска туршия

 

Нарязваме камбите на парчета, целината нарязваме на кубчета, чесъна – на филийки, а моркови на кръгчета. Слагаме изброените подправки на дъното на всеки буркан и редим зеленчуците,... Прочети повече »

 

Смесена туршия

Смесена туршия

 

Редим зеленчуците в трилитрови буркани като зелето и целината нарязваме на резени, а карфиола накъсваме на розички. Между зеленчуците слагаме стръкчета целина. Възвираме саламура... Прочети повече »

 

Сурова рязана туршия

Сурова рязана туршия

 

Измиваме и почистваме чушките и ги нарязваме на парчета. Нареждаме ги в буркани, като между тях слагаме розички от карфиола, кръгчета моркови, парчета целина, зелени доматчета, скилидки... Прочети повече »

 

Люта саламурена туршия

Люта саламурена туршия

 

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме... Прочети повече »

 

Класическа сурова туршия

Класическа сурова туршия

 

Нареждаме зеленчука в буркани или други подходящи съдове. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв... Прочети повече »

 

Зелена туршия

Зелена туршия

 

Почистваме и измиваме зеленчуците. Пиперките и доматчетата надупчваме на 2-3 места с игла, зелето и целината нарязваме на филии, а карфиола накъсваме на розички. Нареждаме зеленчуковата... Прочети повече »

 

Камби, пълнени с арпаджик

Камби, пълнени с арпаджик

 

Изчистваме камбите от семките. Слагаме да кипнат водата, солта, захарта, оцета, дафиновия лист и черния пипер и попарваме във врящата марината камбите. Отцеждаме ги. Обелваме арпаджика... Прочети повече »

 

Туршия от патладжани

Туршия от патладжани

 

Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме. Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и... Прочети повече »

 

Люти чушлета с грозде

Люти чушлета с грозде

 

Подбираме здрави чушлета, подрязваме им дръжките и леко ги опукваме на котлон. Оронваме зърната на гроздето. Редим бурканите по следния начин: чушлета, ред гроздови зърна, отгоре... Прочети повече »

 

Пикантни домати

Пикантни домати

 

Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез... Прочети повече »

 

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

 

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината... Прочети повече »

 

Грузинска туршия

Грузинска туршия

 

Необходимите продукти са около 5 кг патладжани, 2 кг моркови, 1 кг чушки, 2 кг ситен лук, 2 глави целина, 3 връзки магданоз. За маринатата ви трябват 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Някои хитринки
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини