За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
В Националния природонаучен музей на БАН (НПМ) бе открита изложбата „Записки по българските орхидеи“ и бе представена книгата „Орхидеите в България“.... Прочети повече »
Хостата, това широко разпространено декоративно градинско растение има 40 разновидности. Интересен факт за него е, че цъфти по различно време, което зависи от вида и климатичните... Прочети повече »
Добре измитите джоланчета слагаме в глинена тенджера с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в тенджерата. Слагаме и добре измитите лукчета... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и го отцеждаме. Пускаме сланината във вряща вода, изчакваме да кипне, намаляме огъня и я оставяме да къкри 2-3 мин. После я изплакваме със... Прочети повече »
Ракия, която при варенето сме допуснали да загори, не може да се очисти напълно от лошия вкус, но пък можем да я направим за приемлива за пиене. Доверете се на практиците и използвайте... Прочети повече »
Есента е топла, а земята все още не е змръзнала. Климатът се промени и зимата идва не само по-късно, но и температурите са нестабилни. Това позволява на зимния чесън не само да се... Прочети повече »
Върху много от овощните дървета се развиват лишеи и мъхове. Те могат да бъдат различно оцветени – сиви, зелени, сиво-зелени, жълти или кафяви. Тези организми, които се закрепват... Прочети повече »
Сред многото органични и минерални торове, използвани на открито и в защитена среда, се открояват калциевите. Калцият е химичен елемент, необходим за нормалното развитие и жизнена... Прочети повече »